Spletni dnevnik

Lokacijske storitve na iPhone vedno vključene? Tu je popravek

V iOS 13 je Apple spremenil način dostopa neodvisnih aplikacij do lokacije. Zdaj, ko prvič zaženete aplikacijo, v pojavnem oknu lokacije vidite tri možnosti - Dovoli med uporabo aplikacije, Dovoli enkrat, in Ne dovoli. Ste opazili, da možnosti za vedno vedno ni več? Če pa uporabnik želi aplikaciji dovoliti dosleden dostop do svoje lokacije, bi moral iti globoko v nastavitve. Na splošno je to odlično izboljšanje zasebnosti v iOS 14 ali 13.

  • Kako spremeniti nastavitve sledenja lokacije v iPhonu
  • Kako popraviti lokacijske storitve iPhone vedno na izdaji
  • Kako onemogočiti lokacijske storitve za aplikacijo na iPhoneu

Kako spremeniti nastavitve sledenja lokacije v iPhonu

Če obstaja aplikacija, kot je zemljevid tretje osebe ali aplikacija za sledenje, ki potrebuje lokacijo vedno v ozadju, potem je to dovoljeno.

  1. Odprite Nastavitve na vašem iPhoneu
  2. Pomaknite se navzdol in tapnite Zasebnost.
  3. Dotaknite se Lokacijske storitve.
  4. Na seznamu poiščite aplikacijo, ki ji vedno želite dati dovoljenje za lokacijo. Dotaknite se imena aplikacije in tapnite Nenehno.

Opomba: Možnosti »Vedno« morda ne bo prikazana za vse aplikacije.

Kako popraviti lokacijske storitve iPhone vedno na izdaji

Ali v vrstici stanja v iPhonu stalno in po nepotrebnem vidite ikono lokacije? Tukaj je opisano, kako ga nadzirati.

  1. Odprite Nastavitve na vašem iPhoneu
  2. Dotaknite se Zasebnost → Pritisnite Lokacijske storitve.
  3. Dotaknite se Skupna raba moje lokacije. Nato izklopite stikalo za Skupna raba moje lokacije.
  4. Zdaj se vrnite nazaj (tapnite <> od zgoraj levo), se pomaknite na dno in tapnite Sistemske storitve.
  5. Od tod, izklopite storitve ki ga ne uporabljate.

Najverjetnejši krivci so Diagnostika in uporaba in Apple Ads na podlagi lokacije. Enako verjetno, vendar občasno koristne Popularno blizu mene (ki se uporablja v trgovini App Store) in Predlogi v središču pozornosti. V primeru slednjega bo to sprožilo lokacijske storitve, kadar iščete lokacijo neposredno iz Spotlight-a ali iščete kaj takega, kot je »restavracije«, če je stikalo vklopljeno.

Prav tako izklopite vse možnosti v razdelku IZBOLJŠANJE IZDELKA - iPhone Analytics, Popularno blizu mene, in Usmerjanje in promet.

Izklopite osvežitev aplikacije v ozadju: Če ste aplikaciji dovolili dostop do lokacije in če

Tu izklopite določeno aplikacijo ali v celoti preklopite to funkcijo.

Kako onemogočiti lokacijske storitve za aplikacijo na iPhoneu

Ko aplikacijo odprete prvič po namestitvi, lahko izberete »Ne dovoli«, da ji ne bo več omogočen dostop do lokacije. Če pa ste dovolili, da aplikacija zbira lokacijo, zdaj pa želite to dovoljenje vzeti nazaj, nato sledite.

  1. Odprite Nastavitve na vašem iPhoneu
  2. Dotaknite se Zasebnost → Dotaknite se Lokacijske storitve.
  3. Izberite aplikacijo in na naslednjem zaslonu izberite Nikoli.

Aplikacija zdaj nima dovoljenja za dostop do vaše lokacije. Upoštevajte, da lahko nekatere aplikacije za vožnjo, plačilne aplikacije in aplikacije za zemljevide po tem popolnoma prenehajo delovati. Če se to zgodi, sledite zgornjim korakom in v koraku 4 izberite »Med uporabo aplikacije«.

To je vse, kolega!

Morda boste radi pogledali tudi:

  • Kako deliti svojo lokacijo z uporabo Apple Watch
  • Kako odstraniti podatke o lokaciji iz fotografij in videoposnetkov v iPhonu ali iPadu
  • Koraki za izklop lokacije v Snapchatu za iPhone in Android

Imate vprašanje ali zmedo? Vas prosimo, da nas kontaktirate v spodnjem oddelku za komentarje.